انواع متریال نما
لطفا گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
در صورتی که نسبت به انتخاب هرکدام از متریال های فوق جهت استفاده در پروژه مورد نظرتان مطمئن نیستید و یا اینکه اطلاعات صحیح و کاملی از کاربرد ها و تفاوت های میان آنها ندارید لطفا مطالب زیر را به صورت کامل مطالعه فرمایید و با توجه به مقایسه های انجام شده توسط تیم حرفه ای ما نسبت به انتخاب هرکدام از موارد فوق اقدام نمایید.
لطفا گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
نمای ساختمانها بسته به نوع فرهنگ و منطقه، سبک معماری خاصی را میطلبد. امروزه برای زیباتر جلوه دادن بنای ساختمانها از انواع نماهای سنگی استفاده میشود. البته ناگفته نماند که امروزه بسته به هزینه و سلیقه سازنده بنا، از دیگر متریالها و مصالح مصنوعی همانند چوب، کامپوزیت، اسلبکو و ... استفاده میشود. اما در بین نماهای ساختمانی، نمای سنگی از محبوبیت بیشتری نزد معماران و سازندگان برخوردار است. بدیهی است که هر چه طراحی و زیباسازی نما بهتر انجام شود، خریدار برای خرید ساختمان مطمئنتر خواهد شد. البته علاوه بر طراحی و ساخت نمای خارجی بایستی به دکوراسیون و طراحی نمای داخلی توجه شده و بین آنها هارمونی و هماهنگی مناسبی ایجاد شود. در این مقاله سعی داریم شما را با انواع سنگهای نما، ویژگیها و خصوصیات آنها آشنا سازیم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای ساخت و طراحی نمای ساختمان خود داشته باشید.
در چند سال اخیر به دلیل کاهش هزینه، مدت زمان اجرا و نصب کمتر، زیباسازی هر چه بهتر ساختمان، استفاده ترکیبی از مصالح مصنوعی و سنگ نسبت به گذشته افزایش یافته است. علاوه بر این در ساختمانها و برجهای بزرگ استفاده از سنگ بهتنهایی در طراحی و ساخت نما امکان پذیر نبوده و هزینههای گزاف را در برخواهد داشت. به همین دلیل اکثر معماران و سازندگان بنا از دو یا چند متریال در ساخت نما استفاده میکنند. در این بخش به اختصار انواع مصالح ترکیبی مورد استفاده در ساخت نمای ساختمان آورده شده است.
نمای ترکیبی سنگ و کامپوزیت: پرکاربردترین نمای ترکیبی ساختمان استفاده از کامپوزیت و سنگ می باشد. یکی از مزیتهای مهم استفاده از کامپوزیت در نما، تنوع در طرح و رنگ آنها و همچنین مدت زمان اجرای کمتر و در نتیجه هزینه کمتر میباشد. معمولا سنگ مورد استفاده در طراحی این نوع نما، سنگ تراورتن است و در قسمتهای برجسته نما از کامپوزیت استفاده میشود.
نمای ترکیبی آجر و سنگ: به نسبت دیگر نماهای ترکیبی، هزینه کمتری دربردارد و معمولا سنگ نمای مورد استفاده، سنگ تراورتن میباشد.
نمای ترکیبی چوب (ترموود) و سنگ: به نسبت نماهای ترکیبی دیگر هزینه بیشتری را دربرداشته اما به دلیل زیبایی خلق شده در این نمای ترکیبی، توجه اکثر معماران و سازندگان را به خود جلب کرده است. یکی از معایب استفاده از چوب در نمای خارجی ساختمان، دوام و ماندگاری پایین آن نسبت به سایر متریالها به خصوص سنگ میباشد و به راحتی در برابر عوامل محیطی تخریب میشود.
نمای ترکیبی چوب (ترموود) و کامپوزیت
نمای ترکیبی کامپوزیت و اسلبکو
همان طور که در بالا اشاره شد، سنگ نمای انتخابی باید چسبندگی قابل قبولی با ملات و سیمان داشته باشد تا مانع سقوط سنگ از نما گردد. عوامل متعددی مثل هوازدگی، تغییرات مداوم دمای محیط، سرما و گرما، انجماد و ذوب آب داخل منافذ سنگ، زلزله و آتش سوزی باعث افت مقاومت سنگ شده و در بسیاری از موارد سبب تغییر رنگ، شکستگی و جداشدن سنگ نما میشود. در شهرهای بزرگ همانند تهران به دلیل آلودگی زیاد هوا و وجود گازهای مضر CO2، SO2 و... این شرایط تشدید شده و مقاومت سنگ نمای ساختمان را بیشتر تحت تاثیر خود قرار میدهد. برای جلوگیری از بوجود آمدن این اتفاق میتوان از سنگهایی با میزان تخلخل مناسب و وزن سبک مثل سنگ تراورتن استفاده شود تا ملات و سیمان به خوبی داخل حفرات سنگ نفوذ کرده و چسبندگی سنگ بالا رود. اگر برای نمای ساختمان از سنگهایی با تخلخل کم و وزن سنگین مانند سنگ گرانیت استفاده میکنید، استفاده از تکنیکهای لقمهگذاری، پیچ و روپلاک، نصب سیم، اسکوپ برای ایجاد اتصالاتی محکم و ایمن نیاز میباشد.
رایجترین و بهترین انتخاب برای استفاده در نمای خارجی و حتی نمای داخلی ساختمان، سنگ تراورتن میباشد. این سنگ به دلیل وزن سبک و تخلخل مناسب، چسبندگی خوبی با ملات داشته و برای استفاده در نمای ساختمان نیازی به اسکوپ گذاری ندارد. در نتیجه امکان جداشدن آن از نمای ساختمان به حداقل میرسد. این سنگ تنوع رنگی بالایی داشته و به رنگهای کرم، قهوهای، طوسی، خرمایی، بژ، قرمز، سفید و سیاه میباشد. از دیگر ویژگیهای این سنگ میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
مقاومت قابل قبول آن در برابر نفوذ آب، سرما، گرما، اشعه فرابنفش باعث شده که جز پرکاربردترین سنگ نما در نمای ساختمانهای شهری باشد.
قیمت این سنگ به نسبت سایر سنگها مناسبتر بوده و بسته به نوع رنگ، طرح و معدن سنگ، میتواند رنج متفاوتی داشته باشد. طرحهای موجدار به نسبت طرحهای ابرو باد گرانتر بوده و تراورتنهایی با رنگ بژ، طوسی و کرم به دلیل استقبال بیشتر مردم، از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
علت تنوع رنگی این سنگ رسوبی، میزان آهن موجود در سنگ میباشد. هر چه مقدار ناخالصیهای موجود در سنگ بیشتر شود، رنگ سنگ تیرهتر میشود.
تراورتن عباس آباد، آتشکوه، دره بخاری و ابیانه از گرانقیمتترین و مرغوبترین سنگهای تراورتن موجود در بازار میباشد.
معمولا خلل و فرج موجود بر روی سطح سنگ توسط رزین یا بتونه پوشانده شده و باعث افزایش مقاومت سنگ میشود.
از کاربردهای دیگر این سنگ میتوان به پوشش کف، دیواره های سرویس بهداشتی، آشپزخانه و ... اشاره کرد.
از سنگ تراورتن میتوان برای اجرای نما با سبکهای معماری مدرن، کلاسیک و رومی و همچنین ترکیب با دیگر متریالهای مصنوعی استفاده کرد.
شما هنوز هیچ سفارشی ثبت نکردهاید.
<% } else { %>