معرفی سنگ‌های ساختمانی و تفاوت آن‌ها

سنگ‌های ساختمانی را بهتر بشناسیم


ما در گروه آتی سنگ وظیفه‌ی خود می‌دانیم که محصولات خود را با بهترین کیفیت به شما عرضه کنیم و همچنین به شما کمک کنیم که بهترین نوع سنگ را برای پروژه خود انتخاب کنید. در این مقاله سعی داریم که به شما کمک کنیم سنگ‌ ساختمانی را بشناسید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید و بدانید باید چگونه آن ‌را نگهداری و نظافت کنید. به صورت خیلی ساده اگر سنگ خود را بشناسید از آن بهتر مراقبت می‌کنید.

انواع سنگ ساختمانی

سنگ‌ها موادی سخت و مقاوم هستند و تنوع رنگ بالایی دارند که از زمان باستان تاکنون به‌عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی مورد استفاده بوده‌اند. بیشتر از اینکه از سنگ برای مقاوم‌سازی ساختمان استفاده شود بیشتر به عنون محصولی تزئینی برای زیبا سازی ساختمان کاربرد دارد. سنگ‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فردی مانند دوام بالا، جلا پذیری خوب، مقاومت سایشی مناسب، قابلیت شستشو، ثبات رنگ، مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، غیرقابل نفوذ بودن، مقاومت در برابر شرایط ‌آب و هوایی، پایداری در برابر مواد اسیدی و قلیایی دارند که آن‌ها را از سایر مصالح ساختمانی متمایز کرده است.

پس برای اینکه بتوانیم مناسب‌ترین سنگ ساختمانی را برای پروژه خود انتخاب کنیم باید اطلاعات لازم را در مورد انواع سنگ‌ها در اختیار داشته باشیم. نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم ظاهر و زیبایی سنگ ارتباط مستقیمی کیفیت و مقاومت آن ندارد. باید انتخابی هوشمندانه داشته باشیم تا فضایی دلنشین و دلچسب برای سالیان طولانی داشته باشیم. طیف گسترده‌ای از سنگ‌هایی که در صنعت ساختمان استفاده می‌شوند را از معادن سنگ استخراج و درکارخانه‌های فراوری برش و در اندازه‌های مختلف عرضه می‌کنند. حال وابسته به نوع برش و میزان حساسیت سنگ‌ها به اصطلاح موج دار و یا بی موج می‌شوند که هر کدام از انواع مختلف سنگ‌ها جذابیت و زیبایی خاص خود را دارا می‌باشند . شما برای دکوراسیون داخلی یا نمای ساختمان خود می‌توانید با توجه سبک طراحی مدرن یا کلاسیک دست به انتخاب نوع جنس و بافت سنگ بزنید.

سنگها از لحاظ مبنا و علت تشکیل زمین شناسی انواع مختلفی دارند. ما در این مقاله اشاره‌ای به این اطلاعات خواهیم کرد. شما کافیست بدانید که ۹۰ درصد سنگ‌هایی که در صنعت ساختمان ایران به‌کار می‌روند تراورتن یا گرانیت و یا مرمریت هستند. البته سنگ‌های دیگری مانند سند استون، لایم استون، سنگ چینی، ترامیکس و... نیز در بازار موجود هستند.


سنگ طبیعی نسبت به نحوه تشکیل در سه دسته اساسی

طبقه بندی می شود:

سنگ‌های رسوبی:

رسوب‌هایی که در بستر رودخانه‌ها ته‌نشین شده بر اثر گذشت زمان فشرده می‌شوند. نمونه‌هایی از سنگهای رسوبی مانند سنگ آهک، ذغال سنگ، کنگلومرا و ماسه سنگ هستند.

سنگ آذرین:

سنگ‌هایی که بر اثر انجماد مواد مذاب تشکیل می‌شوند. نمونه سنگ‌های آذرین مانند: گرانیت، بازالت هستند.

سنگ‌های دگرگونی:

هنگامی که سنگ‌های رسوبی و آذرین بر اثر تغییرات فیزیکی(دما و فشار) و شیمیایی تغییر شکل می‌دهند. سنگ‌های این گروه مثل مرمریت و مرمر و کوارتز را می‌توان نام برد.

سنگ‌های این سه دسته را می‌توان بیشتر به دو دسته تقسیم کرد:

سنگ آهک عمدتا از کربنات کلسیم ، یک ترکیب شیمیایی که معمولاً در سنگ طبیعی ، پوسته و مروارید یافت می شود ، ساخته شده است. به مواد اسیدی حساس است و معمولاً به روش های تمیز کردن متفاوتی از سنگ سیلیس نیاز دارد. به عنوان مثال می توان به سنگ مرمر ، تراورتن ، سنگ آهک و عقیق اشاره کرد.

سنگ آهک عمدتا از کربنات کلسیم ساخته شده است و به مواد اسیدی حساس است و معمولاً به روش‌های تمیز کردن متفاوتی از سنگ سیلیس نیاز دارد. به عنوان مثال می‌توان به سنگ مرمر، مرمریت، تراورتن، آهک و لایم استون اشاره کرد.

سنگ سیلیس از سیلیکات‌هایی مانند کوارتز، فلدسپات، میکا و... ساخته شده است و معمولاً در برابر بیشتر اسیدهای موجود در آشپزخانه یا حمام مقاوم است. با این حال آن‌ها می‌توانند حاوی مقادیر کمی از مواد معدنی حساس به اسید باشند.  مقاومت و دوام آن‌ها بسیار زیاد است و تمیز کردن آن نسبتاً آسان است. انواع سنگ‌های سیلیسی شامل گرانیت، ماسه سنگ، کوارتزیت است.

درک اینکه شما کدام نوع سنگ را استفاده می‌کنید می‌تواند بسیار مفید باشد. اگرچه دانستن شیمی پشت آن برای شما حیاتی نیست (بعداً هم از شما سوالی نمی‌شود)  اما درک اینکه در سنگ شما خراش یا لکه ایجاد شده بسیار مفید است، علاوه بر این هنگام تصمیم‌گیری برای استفاده از محصولات تمیزکننده مفید خواهد بود. که کدام نوع برای روی سنگ شما قابل استفاده است.

انواع سنگ ساختمانی در ایران

چگونه تفاوت انواع سنگ‌ها را تشخیص دهیم؟

برای تعیین آهکی بودن یا سیلیسی بودن سنگ می‌توان آزمایش حساسیت به اسید را انجام داد. اگرچه می‌توانید این کار را در خانه انجام دهید، اما بهتر است با نمونه‌های تهیه شده سنگ این کار را انجام دهید. که به سنگ کار شده در ساختمان شما آسیبی نرسد.

برای انجام آزمایش، حدوداً 4 ساعت زمان نیاز دارید. محلولی با 10 درصد سرکه آماده کنید و با استفاده از قطره‌چکان چند قطره از محلول را روی سطح سنگ روی ناحیه‌ی کوچکی از سنگ بمالید. اگر سنگ آهکی باشد قطرات اسید شروع به حباب زدن یا گاز می‌کنند. اگر واکنش کمی رخ دهد یا هیچ واکنشی رخ ندهد می‌توان سنگ را سیلیسی دانست. به سادگی پس از اتمام آزمایش سنگ را با آب تمیز بشویید و آن را خشک کنید.

برای اطمینان از اینکه شما از سنگ خود برای سالیان طولانی لذت ببرید تیم مشاوره و متخصص گروه آتی سنگ در کنار شماست. ما خوشحال هستیم که تفاوت‌ها را برای شما توضیح دهیم و همچنین اصول تعمیر و نگهداری را با شما آموزش دهیم و نکاتی در مورد تمیز کردن ارائه می‌دهیم.

تمیز کردن انواع سنگ ساختمانی

با ما همراه باشید تا در مقالات بعدی نحوه تمیز کردن و نوع مواد مصرفی را به شما آموزش دهیم.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید