مزایای سنگ گرانیت
- استحکام و مقاومت بسیار بالا
- مقاومت در برابر نفوذ آب و مواد شیمیایی
- شفافیت زیاد و سطح یکدست
- تنوع رنگ بالای گرانیت
- مقاومت عالی گرانیت در برابر ضربه
- همخوانی با دیگر مصالح ساختمانی
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر خوردگی
علیرغم تمام ویژگیهای بسیارخوب سنگ گرانیت و کاربرد فراوان این سنگ در مکانها و فضاهای مختلف ساختمان (نما – دیوار – کف) در سالهای اخیر تحقیقاتی جامعی بر روی سنگ گرانیت به عمل آمده و مشخص شده است که سنگ گرانیت مضرات و معایبی نیز دارد که در این مقاله به صورت مختصر به معایب سنگ گرانیت خواهیم پرداخت.
مضرات سنگ گرانیت بر سلامتی انسان
آزمایشهای صورت گرفته نشان داده است که سنگهای گرانیت دارای عناصر سنگین پرتوزا مانند اورانیوم، توریوم و… هستند که از عوامل بیماری سرطان در عصر حاضر هستند. گاز رادون که از واپاشی اورانیم در گرانیت تولید میشود دومین عامل سرطان بعد از سیگار است که با تجمع در محیط قادر به ورود به سیستم ریه انسان بوده و با ماندگاری خود میتواند اثرات زیانباری در سلامتی ساکنین بر جای گذارند. نتیجهای که میتوان گرفت استفاده از سنگ گرانیت در مکان های پوشیده تاثیرات مضری بر سلامت انسان دارد قابل ذکر است که عناصر سنگین در گرانیتهای مختلف مقادیر متفاوتی دارند و ما به صورت کلی بررسی کردهایم. تعداد زیادی از کارشناسان اتفاق نظر دارند که استفاده از میزهای گرانیت در آشپزخانه موجب انتشار تشعشعات میشوند.
کاربرد مناسب سنگ گرانیت
با توجه به مطالب گفته شده استفاده از سنگ گرانیت در فضاهای بسته مثل اتاق خواب توصیه نمیشود تا از تجمع گازهای پرتوزا مانند جلوگیری شود. استفاده از گرانیت در راهپلهها و حتی فضاهای بستهای که تهویه مناسب دارند ریسک بسیار پایینی دارد. پس نتیجهای که میتوان گرفت این است که از سنگ گرانیت در فضاهای باز استفاده کنید یا فضاهای بستهای که مجهز به سیستم تهویه هستند.
دیگر معایب سنگ گرانیت
زنگ زدن فلز آهن موجود در سنگ گرانیت
عنصر آهن در انواع سنگهای گرانیت یافت میشود ولی در سنگ گرانیت مراورید مشهد بیشترین درصد را نسبت دیگر گرانیتها دارد. وجود عنصر آهن در سنگ گرانیت موجب زنگ زدگی سنگ میشود که زیبایی گرانیت را به شدت کاهش میدهد. استفاده از سنگ گرانیت در نما که مستقیم در معرض بارندگی است که بعد از گذشت زمان زنگ زدگی اتفاق میافتد. البته شرکتهایی وجود دارند که با تهیه موادی از زنگ زدگی گرانیت جلوگیری میکنند که با سرچ در گوگل به راحتی دسترسی پیدا میکنید.
عدم چسبندگی سنگ گرانیت به ملات
به دلیل تخلخل پایین سنگ گرانیت قدرت چسبندگی به سیمان نیز پایین است که وقتی در نمای دیوار استفاده میشود به دلیل وزن بالای گرانیت و برخی عوامل ناپایدارکننده از ملات جدا شده و سنگ سقوط میکند به هیمن دلیل باید برای جلوگیری از سقوط گرانیت آن را به دیوار پیچ کرد و به صورت دورهای چک شود تا مشکلی ایجاد نشود.
عایق نبودن سنگ گرانیت
سنگ گرانیت عایق حرارتی و صوتی نیست که باعث هدررفت انرژی در ساختمان میشود.
سخن پایانی: